Μοιράστε αυτή τη σελίδα στο FACEBOOK

Eυχαριστούμε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLOW

Flow, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Mihaly Csikszentmihalyi, είναι η κατάσταση του μυαλού ή η εμπειρία που βιώνω, όταν καταφέρνω να εστιάσω με απόλυτη αφοσίωση σε μια απαιτητική εργασία που μου αρέσει και στην οποία είμαι ικανός. Όταν βρίσκομαι σε κατάσταση ροής γεμίζω εσωτερική ικανοποίηση. Είμαι πλήρως ενεργοποιημένος, συγκεντρωμένος, δημιουργικός και παραγωγικός.

Στο Flow Athens αποστολή μας είναι να ενδυναμώσουμε το νέο άνθρωπο να ανακαλύψει το στοιχείο του. Τον ενθαρρύνουμε να αναδείξει τις διαφορετικές πλευρές των χαρισμάτων του, βάσει των οποίων μπορεί ο ίδιος να χαράζει τη διαδρομή για την προσωπική και επαγγελματική του ανάπτυξη. Στα βιωματικά εργαστήρια του Flow Athens μοιραζόμαστε τις ιδέες και τις εμπνεύσεις μας. Δε διδάσκουμε. Δοκιμάζουμε και βιώνουμε τι λειτουργεί καλύτερα στην πράξη. Σχεδιάζουμε μονοπάτια εμπειριών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, προκαλούν νέους τρόπους σκέψης και διαφορετικές συνδέσεις. Στον πυρήνα αυτών των εμπειριών βρίσκονται παιχνίδια σοβαρού σκοπού και οι αρχές που τα διέπουν. Έτσι δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων σημαντικών για τη ζωή του νέου ανθρώπου σήμερα και στο μέλλον, γνωστών και ως δεξιοτήτων 21ου αιώνα.

Οι νέοι παίζουν. Ανακαλύπτουν. Επινοούν. Δημιουργούν.
Μαθαίνουν όπως θέλουν. Μαθαίνουν όπου θέλουν.
Καλλιεργούν τη δημιουργική περιέργεια. Δε φοβούνται την αποτυχία. Τολμούν να δοκιμάζουν.
Επικοινωνούν. Ακούν ενεργά. Εκφράζονται. Διαπραγματεύονται.
Κινητοποιούνται. Αυξάνουν την επιμονή και την υπομονή τους.
Καλλιεργούν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
Αναπτύσσουν την κρίση τους, την ικανότητα να συνθέτουν.
Μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν. Μαθαίνουν γιατί να μαθαίνουν.
Σέβονται κάθε άνθρωπο με τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.
Καλλιεργούν συνείδηση συλλογγικότητας. Συνεργάζονται. Ηγούνται. Εμπιστεύονται. Στηρίζουν. Μοιράζονται. Αναλαμβάνουν ευθύνη. Αναπτύσσουν τον κώδικα ηθικής τους.
Εκτιμούν, σέβονται και απολαμβάνουν τη φύση.
Διαχειρίζονται την αβεβαιότητα. Διαχειρίζονται το χρόνο τους.
Εμπνέουν. Εμπνέονται. Ανακαλύπτουν τα χαρίσματά τους, τα ενδιαφέροντά τους, τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.
Εστιάζουν σε ό,τι έχει σημασία για τους ίδιους. Παίρνουν αποφάσεις με νόημα για εκείνους.
Μαθαίνουν για τον εαυτό τους. Ανακαλύπτουν το στοιχείο τους, το πάθος τους.
Βρίσκονται σε κατάσταση ροής.

Flow Athens
Επισκεφθείτε την προσωπική του σελίδα

www.themisgkion.com

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΓΚΙΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ

Ίδρυσε τον εκπαιδευτικό οργανισμό Flow Athens. Σχεδιάζει εμπειρίες μάθησης που προκαλούν δημιουργικούς τρόπους σκέψης, εξασκούν διαφορετικές οπτικές για την επίλυση προβλημάτων και καλλιεργούν δεξιότητες και ικανότητες σημαντικές για τη ζωή και τη σταδιοδρομία του σημερινού ανθρώπου, γνωστές και ως δεξιότητες 21ου αιώνα.

Σπούδασε μηχανολογία στο Ε.Μ.Π., όπου πρώτευσε με 9,34/10, και παιδαγωγικά στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.. Είναι πτυχιούχος MBA with distinction από το INSEAD. Διακρίθηκε με το χρυσό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και με χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Απέκτησε εμπειρία σε διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Ασχολήθηκε με βιωματική διδασκαλία σε δημοτικό σχολείο. Ανέπτυξε μηχανές κλωστοϋφαντουργίας ως μηχανικός Έρευνας & Ανάπτυξης σε βιομηχανία. Διαπραγματεύθηκε εξωχρηματιστηριακά παράγωγα στη διεύθυνση διεθνών χρηματαγορών τράπεζας. Εστίασε στην εκπαίδευση για επιχειρηματικότητα και ηγεσία κατά τη διάρκεια του MBA στο INSEAD. 

Μετά από μια πολυετή επαγγελματική διαδρομή που ξεκίνησε από την αγάπη του για τους γρίφους, τα μαθηματικά και την ενασχόλησή του με την παιδεία, έχει επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για ουσιαστική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ανθρώπων.

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς οργανισμούς σε εκπαιδευτικά έργα, όπως: Ίδρυμα Mozilla, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημία Αθηνών, NeuriNOx, Partners for Youth Empowerment, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ravensbourne College, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Βρετανικό Συμβούλιο, Μετάβαλλον, FIWARE, Πράκτορες του Πλανήτη, Hive Learning Network, Future Library, Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Neue Schule Athen, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, Ethos Sustainability Forum, Athens Plaython, TEDxAthens και Helsinki Leaning Festival.

Project design:
Development:

Copyright © 2013-2014 flowathens.com. All rights reserved