ΕΥΔΑΠ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αναπτύξαμε και συνδιοργανώσαμε, σε συνεργασία με τους Πράκτορες του Πλανήτη, τη βιωματική περιπέτεια “Αποστολή: ο κύκλος του νερού”, ένα πρωτοποριακό παιχνίδι μάθησης μεγάλης κλίμακας για 150 παιδιά 10-13 ετών. Υλοποιήθηκε στα πλαίσια του τριήμερου φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από την ΕΥΔΑΠ στο Φράγμα του Μαραθώνα.

Είχε ως σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Διαδραματίστηκε στο χώρο της βάσης του φράγματος του Μαραθώνα, αξιοποιώντας δημιουργικά και με μοναδικό τρόπο τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους «Πράκτορες του Πλανήτη», μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία με αντικείμενο τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση και δράση παιδιών και νέων. Χρηματοδοτήθηκε από την ΕΥΔΑΠ, με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ.

Στην «Αποστολή: ο κύκλος του νερού» τα παιδιά γίνονται «Πράκτορες του Πλανήτη». Αναλαμβάνουν μια μυστική αποστολή από τον αρχαίο ναό στη βάση του φράγματος του Μαραθώνα για να «σώσουν» τον κύκλο του νερού. Για να ολοκληρώσουν τα στάδια της αποστολής τους, πρέπει να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια και να συγκεντρώσουν τα πολύτιμα «νομίσματα νερού». 
Περιηγούνται στο φυσικό περιβάλλον της βάσης του φράγματος, διατρέχουν τον κύκλο του νερού, μαθαίνουν για τη σημασία και τις πρακτικές εξοικονόμησης - επαναχρησιμοποίησης νερού, για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

 

 

 

Project design:
Development:

Copyright © 2013-2014 flowathens.com. All rights reserved