ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ TEDXYOUTH. EMPOWER YOUTH, REINVENT LEARNING

Ο Θεμιστοκλής Γκιών μίλησε για τη σημασία που έχει “Να γνωρίζεις τι είναι σημαντικό για σένα” στο TEDxYouth που φιλοξενήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Το TEDxYouth@HAU είναι μια εκδήλωση στα πρότυπα των συνεδρίων TEDx που απευθύνεται αποκλειστικά στους νέους. Επίκεντρό της είναι η μάθηση, πέρα όμως από αίθουσες, πίνακες και συμβατικές διδασκαλίες. Η μάθηση ως αποτέλεσμα μιας βιωματικής και διαδραστικής εμπειρίας, η μάθηση σχεδιασμένη έτσι ώστε να κρατά το ενδιαφέρον, να ψυχαγωγεί, να εμπνέει, να κινεί την περιέργεια και να προτρέπει τους νέους να ερευνούν και να ανακαλύπτουν πέρα από τα όρια της διδακτέας ύλης. 
Μια εναλλακτική μέθοδος μάθησης που επιδιώκει τη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία η οποία βασίζεται στην εξωστρέφεια των εκπαιδευτικών οργανισμών και στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας.

Στόχος του TEDxYouth@HAU είναι να συγκεντρώσει ανθρώπους με ενδιαφέρουσες ιδέες, που θα κεντρίσουν το μυαλό των εφήβων, θα τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και θα τους δώσουν νέα ώθηση και κίνητρα.
 Επιχειρεί δηλαδή να φέρει τους μαθητές και τους καθηγητές τους σε επαφή με ανθρώπους που θα τους παρουσιάσουν μια νέα οπτική για την εκπαιδευτική διαδικασία και θα τους δείξουν τι μπορεί να επιτύχουν αν σκέφτονται πρωτότυπα και διαφορετικά.

 

 

 

Project design:
Development:

Copyright © 2013-2014 flowathens.com. All rights reserved