ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ PYE

55 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαδεύτηκαν στο διήμερο βιωματικό εργαστήριο επιμόρφωσης “Δημιουργική Τάξη” του οργανισμού Partners for Youth Empowerment με την υποστήριξη της Ashoka. Διοργανώθηκε από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας – Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα. Ο Θεμιστοκλής Γκιών από το Flow Athens συμμετείχε στην ομάδα των 5 εκπαιδευτών.

Το εργαστήριο αυτό βασίζεται σε ένα ολοένα και αυξανόμενο πλήθος μελετών που συμπεραίνουν ότι «οι δεξιότητες του 21ου αιώνα», όπως είναι η δημιουργικότητα, η κοινωνικότητα, η συναισθηματική ωριμότητα και η ευχέρεια στην άμεση επίλυση προβλημάτων, είναι απαραίτητες για την επιτυχία σε έναν ολοένα αυξανόμενο πολύπλοκο κόσμο.

Συνδυάζοντας την βιωματική εκπαίδευση αλλά και δραστηριότητες βασισμένες στις τέχνες, αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο δίνει στους διδάσκοντες τα εργαλεία για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους, 12-18 ετών, στην τάξη, οποιοδήποτε μάθημα κι αν διδάσκουν. Η εφαρμογή των εργαλείων αυτών στην πράξη, θα καλλιεργήσει με την σειρά της, δεξιότητες στους μαθητές όπως η αυτοπεποίθηση, η δημιουργικότητα, και η ενσυναίσθηση. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν ειδικές γνώσεις πάνω στις τέχνες. 

Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ”Creative Classroom”, οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν:

  • Μία μέθοδο που θα βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και κίνητρα για δημιουργία.
  • Στοιχεία για να δημιουργήσουν ένα δυναμικό και ενδιαφέρον μαθησιακό περιβάλλον στην τάξη.
  • Ευρηματικές μεθόδους για να κρατούν το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.
  • Εύκολες και ευπροσάρμοστες, σε κάθε μοντέλο εκπαίδευσης, δραστηριότητες που ενθαρρύνουν ακόμη και τον πιο αρνητικό μαθητή, να συμμετέχει στην μαθησιακή διαδικασία. 
  • Μεθόδους προσωπικής ανάπτυξης του διδάσκοντα, που τους επαναπροσδιορίζει και αναδομεί τον ενθουσιασμό τους για την διαδικασία της εκπαίδευσης.
Project design:
Development:

Copyright © 2013-2014 flowathens.com. All rights reserved