BIOSCIENCES: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΙΙΒΕΑΑ

Συνδιοργανώσαμε την εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για βιοεπιστήμες “Biosciences: Open your mind – Change your world”, για 171 μαθητές Γ’ Λυκείου και 24 καθηγητές, με τη συμμετοχή 13 δημόσιων σχολείων από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θήβα και τη Χαλκίδα.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης επίσκεψής τους στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) στις 4 Μαρτίου 2015, οι μαθητές εκτέθηκαν στον κόσμο των βιοεπιστημών, μέσα από επιστημονικές διαλέξεις, συζητήσεις, επισκέψεις σε εργαστήρια, επιδείξεις πειραμάτων, χρήση μικροσκοπίων και στερεοσκοπίων, διαδραστικά παιχνίδια μάθησης, ομιλίες προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και ιστορίες από τη ζωή ερευνητών.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν.
Βίωσαν στην πράξη πώς συντελείται πρωτοποριακή έρευνα.
Συζήτησαν με τους ερευνητές.
Ανακάλυψαν νέες επαγγελματικές προοπτικές.
Προβληματίστηκαν δημιουργικά.
Διεύρυναν τους ορίζοντές τους.

Το Flow Athens επιμελήθηκε παιδαγωγικά την εκδήλωση, συμμετείχε στην οργάνωση της παραγωγής, διοργάνωσε τα διαδραστικά παιχνίδια μάθησης και την ομιλία για επαγγελματικό προσανατολισμό και προσωπική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του πακέτου εργασίας Διάχυσης Γνώσης του ερευνητικού προγράμματος NEURINOX FP7, στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένα ερευνητικά ιδρύματα από 12 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας των Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

 

TESTIMONIALS

Στο τέλος της εκδήλωσης Biosciences, ρωτήσαμε τους μαθητές τις εντυπώσεις τους και να τι μας έγραψαν:

«Συναναστράφηκα με σπουδαίους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου, χωρίς όρεξη και διάθεση για τίποτα, όμως κάτι άλλαξε. Βρήκα κουράγιο. Βρήκα τα κίνητρα που χρειαζόμουν.»

«Σήμερα νομίζω πως έμαθα να ελπίζω, να πιστεύω στα όνειρά μου και να παίρνω ρίσκα!!! Ευχαριστώ!»

«Εμπνεύστηκα από την ομιλία του κ. Γκιών για στόχους, επειδή έμαθα πώς να βάζω όρια στη ζωή μου.»

«Μου άρεσαν τα πειράματα, τα παιχνίδια και οι ομιλίες από καταξιωμένους ερευνητές.»

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έμαθα πως στη ζωή υπάρχουν άπειρες διέξοδοι και ποτέ μονόδρομοι.»

«Ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για δημιουργία, παρόλο που θεωρούμε ότι έχουν εξαντληθεί, ιδίως στην Ελλάδα.»

«Σήμερα βίωσα κάτι, το οποίο δεν πίστευα ποτέ πως θα γινόταν. Έμαθα πολλά διαφορετικά πράγματα για τομείς που με ενδιαφέρουν και ελπίζω να ασχοληθώ στο μέλλον. Πολύ καλή δουλειά από μέρους των ερευνητών.»

«Έμαθα ότι μπορεί κάποιο ατυχές συμβάν να αποδειχτεί τελικά θετικό για μένα.»

«Περάσαμε καταπληκτικά! Ευχαριστούμε :-)»

«Η σημερινή εκδήλωση άνοιξε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο για μένα...»

«Ήταν μαγικό ταξίδι. Οι εντυπώσεις μου οι καλύτερες, και έμαθα πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα. Σας ευχαριστώ πολύ που μας βοηθήσατε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.»

«Εμπειρία ζωής!»

«Μου άρεσαν πάρα πολύ αυτές οι ιστορίες σχετικά με την προσωπική σας εμπειρία γιατί πραγματικά με προβλημάτισαν και με έκαναν να συγκινηθώ!»

«Η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Συγχαρητήρια σε όλους σας!»

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη! Έμαθα για πολλά πράγματα τα οποία δε γνώριζα και δε μπορούσα να φανταστώ ότι είναι έτσι. Κερδίσαμε πολλά! Ευχαριστούμε!»

«Ήταν φοβερή εμπειρία! Τελικά οι επιστήμονες είναι ... απλοί, κοινοί άνθρωποι! Μακάρι να τους μοιάσω!»

«Ωραίες βιωματικές εμπειρίες στο τέλος!»

«Πολύ ενδιαφέρον! Μου εμπλούτισε τις γνώσεις μου!»

«Έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα που δε θα μπορούσα με άλλο τρόπο.»

«Μου άρεσαν τα ομαδικά παιχνίδια και τα διάφορα πειράματα που είδαμε, διότι μέσα από αυτά μάθαμε αρκετά πράγματα τόσο για την επιστήμη όσο και για τη μετέπειτα ζωή μας.»

«Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή που έχω κάνει ποτέ κατά τη διάρκεια του σχολείου.»

«Όμορφες ομιλίες που με έκαναν να πιστέψω ακόμα περισσότερο σε μένα  και σε αυτό που μου αρέσει. Συγχαρητήρια!!!»

«Οι ομιλίες των καθηγητών Σανούδου και Γκιών θεωρώ πως ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές και θα μας ωφελήσουν μετέπειτα στη ζωή μας. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω αυτή την ομιλία. Ευχαριστώ!»

 «Με βοήθησε να μη το βάζω κάτω και να πιστεύω στον εαυτό μου!!! Η ζωή τώρα ξεκινά!!!»

«Οι προσωπικές αφηγήσεις του κ. Γκιων και της κ. Σανούδου με ενέπνευσαν και μου έδωσαν δύναμη να πετύχω τους στόχους και τα όνειρά μου, ότι μέσα από τις αποτυχίες γίνεσαι πιο δυνατός.”

«Πείστηκα να μην εγκαταλείπω τα όνειρά μου όποια αποτυχία κι αν μου συμβεί στην πορεία.»

Project design:
Development:

Copyright © 2013-2014 flowathens.com. All rights reserved